Logowanie
Nie masz u nas konta?
Zarejestruj się!
Korzystaj ze wszystkich przywilejów
Aktywacja konta
Przypomnij hasło
  lub
Rejestracja
* dane wymagane
Co zyskujesz?
Dostęp do historii zamówień
Darmowy transport zakupów
powyżej 250zł
Skrócenie procedury zamówienia dzięki wyeliminowaniu konieczności wypełniania formularzy danych
Śledzenie statusu zamówień
Nie masz zainstalowanego flash
player-a, kliknij aby pobrać
Twoje zakupy
brak produktów w koszyku
Łączna cena:
0,00
eCardMaster CardVisaPayPal
Klipy
Leniwiec
Moje Miasto
Klip promujący album "RAJ"
Gaba Kulka
Jeszcze
Akurat
Miłość
ØRGANEK
O, matko!
Helloween
My God-Given Right
Cradle Of Filth
Right Wing Of The...
Korpiklaani
Pilli On Pajusta...
Behemoth
Messe Noire
Thy Disease
Global Technocratic...
Agnostic Front
'The American Dream...
COMA

Zespół Coma powstaje w czerwcu w 1998 roku z inicjatywy Dominika Witczaka. Po wielu miesiącach poszukiwań ustala się stały skład zespołu: Piotr Rogucki – wokal, Marcin Kobza – gitara, Dominik Witczak – gitara, Rafał Matuszak – gitara, Tomasz Stasiak – perkusja. Zespół podpisuje kontrakt fonograficzny i jesienią 2003 roku przystępuje do nagrania debiutanckiego albumu – Pierwsze wyjście z mroku. Płyta ukazuje się w maju 2004 i przynosi grupie wiele nagród. COMA zostaje laureatem 25 Przeglądu Piosenki Aktorskiej we Wrocławiu, grupa wygrywa Festiwal Rockowy Węgorzewo 2004. Ponadto zespół otrzymuje nagrodę dziennikarzy oraz nagrodę publiczności. Debiutancki album zostaje także nagrodzony Fryderykiem w kategorii Album roku – rock. Druga płyta ukazuje się w maju 2006, pod tytułem „Zaprzepaszczone siły wielkiej armii świętych znaków” i już po tygodniu zajmuje I miejsce na oficjalnej liście sprzedaży. Jesienią 2006 zespół rusza w pierwszą dużą trasę promocyjną, podczas której otrzymuje Złotą płytę. Album przynosi COMIE dwa kolejne Fryderyki – w kategoriach Grupa roku oraz Album rocku rock/metal.

Rok 2007 wiąże się dla grupy poza tym z kilkoma innymi ważnymi wydarzeniami koncertowymi: Coma supportuje Pearl Jam na koncercie w Chorzowie, a także występuje na Metal Hammer Festival w Spodku razem z grupą Tool.

Przed nagraniem albumu COMĘ opuszcza wieloletni współpracownik, perkusista Tomek Stasiak. Miejsce za bębnami zajął Adam Marszałkowski. Obszerny, dwupłytowy album „Hipertrofia“ zrodził się podczas dwutygodniowego jesiennego wyjazdu do Jaworek. W zaciszu górskim podczas codziennych prób powstało 90 procent materiału na nowy album. Potem przez cały rok trwało dopracowywanie kompozycji i tekstów oraz nagrania – produkcją płyty zajął się Tomek ZED Zalewski, na co dzień realizator dźwięku podczas tras koncertowych COMY. Płyta jest przykładem rzadko obecnie uprawianego gatunku koncept-albumu, gdzie cały materiał podporządkowany jest zgłębianiu jednego zagadnienia, którym w tym wypadku jest życie ludzkie, jako szeroko pojęta wola istnienia – od poczęcia aż do śmierci. Pierwszy utwór z nowej płyty - „Zero osiem wojna“ - trafił już do stacji radiowych.

W listopadzie COMA wyrusza w trasę koncertową promującą nowy album. Grupa odwiedza największe ośrodki kulturalne w Polsce. Odwiedza ponad dwadzieścia miast wypełniając sale po brzegi. Trasę COMY ogląda ponad 20 tys. widzów. Rok 2009 to dalsze koncerty promujące album. 25 stycznia 2009 COMA gra w radiowej Trójce, rozpoczynając II serię koncertów związanych z Hipertrofią. Tymczasem płyta Hipertrofia, która w dniu premiery pokryła się platyną, osiąga status Podwójnej Platyny. Album przynosi grupie dodatkowo prestiżowe nagrody, m.in. trzy Fryderyki 2009 w kategoriach: Zespół rocku, Album roku – rock, oraz Wokalista roku – Piotr Rogucki. Grupa zostaje także wyróżniona podczas Eska Music Awards.

W czerwcu 2009  ma miejsce specjalny koncert – COMA występuje na Targu Węglowym w Gdańsku z towarzyszeniem Orkiestry Symfoników Gdańskich. Koncert z towarzyszeniem orkiestry symfonicznej, marzenie każdej rockowej grupy, staje się rzeczywistością 23 czerwca 2009.

Podczas jesiennej trasy koncertowej zespół zarejestrował pierwszy materiał koncertowy. W trakcie koncertu w warszawskiej hali ARENA URSYNÓW grupa dokonała nagrania, które ukaże się na wieloformatowym wydawnictwie. Wiosną 2010 odbyła się premiera albumu na płytach Bluray, DVD oraz CD, wydanych nakładem firmy MYSTIC PRODUCTION. Wydawnictwo spotkało się z gorącym przyjęciem krytyków i fanów COMY.

Tymczasem COMA gra dalej...

 

Dyskografia
2011
Czerwony album
2011-10-17
2010
Excess
2010-10-11
Coma Symfonicznie
2010-10-01
Coma Live CD
2010-03-24
Coma Live Blu Ray Disc
2010-03-24
Coma Live DVD
2010-03-24
Nowości
TAAKE-Kong Vinter  Digipak
Kong Vinter Digipak
PIOTR BUKARTYK-Ja, Wolny Człowiek PRE-ORDER Premiera: 08.12.2017
Ja, Wolny Człowiek PRE-ORDER Premiera: 08.12.2017
CANNIBAL CORPSE-Red Before Black LTD First Ed. 2CD Digipak
Red Before Black LTD First Ed. 2CD Digipak
 
BJORK-Utopia LTD Digipak PRE-ORDER Premiera 24.11.2017
Utopia LTD Digipak PRE-ORDER Premiera 24.11.2017
U2-The Blackout LTD LP [SINGIEL'12] -RECORD STORE DAY BLACK FRIDAY- PRE-ORDER Premiera: 24.11.2017
The Blackout LTD LP [SINGIEL'12] -RECORD STORE DAY BLACK FRIDAY- PRE-ORDER Premiera: 24.11.2017
DESTRUCTION-Thrash Anthems II PRE-ORDER Premiera: 10.11.2017
Thrash Anthems II PRE-ORDER Premiera: 10.11.2017
Polecamy
BABYMETAL-Metal Resistance KAMPANIA CENOWA EAR MUSIC: 30.12.2017 - 30.12.2017
Metal Resistance KAMPANIA CENOWA EAR MUSIC: 30.12.2017 - 30.12.2017
VIRGIN SNATCH-We Serve No One Digipak PROMOCJA
We Serve No One Digipak PROMOCJA
DEEP PURPLE-Now What? KAMPANIA CENOWA EAR MUSIC
Now What? KAMPANIA CENOWA EAR MUSIC
© Mystic Production 2005-2017. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Obsługa informatyczna:
Facebook