Logowanie
Nie masz u nas konta?
Zarejestruj się!
Korzystaj ze wszystkich przywilejów
Aktywacja konta
Przypomnij hasło
  lub
Rejestracja
* dane wymagane
zaznaczenie klauzuli 2 i 3 jest dobrowolne, ale konieczne w celu otrzymania od nas informacji marketingowych
Co zyskujesz?
Dostęp do historii zamówień
Darmowy transport zakupów
powyżej 250zł
Skrócenie procedury zamówienia dzięki wyeliminowaniu konieczności wypełniania formularzy danych
Śledzenie statusu zamówień
Nie masz zainstalowanego flash
player-a, kliknij aby pobrać
Twoje zakupy
brak produktów w koszyku
Łączna cena:
0,00
eCardMaster CardVisaPayPal
Klipy
Leniwiec
Moje Miasto
Klip promujący album "RAJ"
Gaba Kulka
Jeszcze
Akurat
Miłość
ØRGANEK
O, matko!
Helloween
My God-Given Right
Cradle Of Filth
Right Wing Of The...
Korpiklaani
Pilli On Pajusta...
Behemoth
Messe Noire
Thy Disease
Global Technocratic...
Agnostic Front
'The American Dream...
RIVERSIDE

Riverside to warszawski zespół uznawany obecnie za czołowego reprezentanta polskiego rocka/metalu progresywnego. Na swoim koncie, oprócz minialbumu i kilku singli, ma cztery płyty długogrające: „Out of Myself” (2003), „Second Life Syndrome” (2005) i „Rapid Eye Movement” (2007) – wchodzące w skład tzw. trylogii „Reality Dream”, której podsumowaniem jest pierwsze wydawnictwo DVD o tym samym tytule – oraz wydaną w 2009 roku „Anno Domini High Definition”. Za oprawę graficzną wszystkich płyt odpowiada Travis Smith, znany ze współpracy z takimi zespołami jak „Opeth” czy „Katatonia”.

Płyta „Anno Domini High Definition”, będąca obrazem płynnej nowoczesności i życia w ciągłym pośpiechu, dotarła do pierwszego miejsca listy sprzedaży OLIS oraz osiągnęła status złotej. Status ten osiągnął również wydany wcześniej singiel „02 Panic Room” pochodzący z albumu „Rapid Eye Movement”.

Riverside jest obecnie jednym z najlepiej rozpoznawalnych polskich zespołów na świecie. Występował na wielu prestiżowych zagranicznych festiwalach jak Arrow Rock i Bospop w Holandii, Masstival w Turcji, Baja Prog w Meksyku, Masters of Rock w Czechach, Monsters of Rock w Hiszpanii czy Nearfest i Progpower w USA. W 2007 wystapił jako support podczas europejskiej części trasy amerykańskiego zespołu Dream Theater. Trasa „Anno Domini High Definition Tour” 2009/2010 przyciągnęła na całym świecie prawie 20 000 fanów. Muzycy oprócz Polski wystąpili między innymi we Francji, Włoszech, Grecji, Anglii, Niemczech, Szwajcarii, Finlandii, Bułgarii i Rosji.

Już za rok zespół będzie świętował swoje 10-lecie. Powstał w 2001 roku z inicjatywy Piotra Kozieradzkiego i Piotra Grudzińskiego, a od końca 2003 roku występuje w składzie: Mariusz Duda – śpiew, gitara basowa, gitara akustyczna, teksty; Piotr Grudziński – gitara elektryczna; Piotr Kozieradzki – perkusja; Michał Łapaj – instrumenty klawiszowe, teremin.

Więcej informacji na www.riverside.art.pl

Zobacz również - Lunatic Soul

Dyskografia
2009
Anno Domini High Definition
2009-06-19
2008
Schizophrenic Prayer MCD
2008-03-17
2007
Rapid Eye Movement
2007-09-24
Out Of Myself Reedycja 2007
2007-01-01
2005
Second Life Syndrome
2005-10-31
Voices In My Head MCD
2005-03-07
Nowości
JINJER-Macro Pre-Order Premiera 25.10.2019
Macro Pre-Order Premiera 25.10.2019
JELONEK-Classical Massacre PRE-ORDER Premiera: 15.11.2019
Classical Massacre PRE-ORDER Premiera: 15.11.2019
MUNICIPAL WASTE-The Last Rager
The Last Rager
 
CULT OF LUNA-A Dawn To Fear 2LP+2CD LTD DELUXE ARTBOOK
A Dawn To Fear 2LP+2CD LTD DELUXE ARTBOOK
NICK CAVE AND THE BAD SEEDS-Ghosteen 2CD PRE-ORDER Premiera: 08.11.2019
Ghosteen 2CD PRE-ORDER Premiera: 08.11.2019
IQ -Resistance Digipak Pre Order Premiera 11.10.2019
Resistance Digipak Pre Order Premiera 11.10.2019
Polecamy
BRODKA-MTV Unplugged Digipak -PROMOCJA PIAS-
MTV Unplugged Digipak -PROMOCJA PIAS-
Archive -25 2CD -PROMOCJA PIAS-
25 2CD -PROMOCJA PIAS-
VADER-The Empire LTD 2CD Digipak PROMOCJA
The Empire LTD 2CD Digipak PROMOCJA
© Mystic Production 2005-2019. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Obsługa informatyczna:
Facebook